Holland open

Aanwezigen stemmen op projectenVandaag was weer de maandelijkse netwerkborrel van holland open, met het tweede deel van de verkiezing van de holland open doorbraakprojecten. Vorige maand bij kennisland presenteerde mijn eigen open-search.net zich al, en haalde het net niet (Simuze en IMhelp wel, wij eindigden als derde). Deze keer weer een ronde, waaruit 2 projecten werden toegevoegd aan de reeds gekozen doorbraakprojecten.
Bricolabs is een collectief waarin wordt gewerkt aan open hardware. Open content kennen we al een tijd, open source software is ook steeds meer in de picture. Maar hardware, de apparatuur waar het allemaal op draait, dat is nog altijd een gesloten wereld. Grotendeels althans, want dankzij bricolabs is dit aan het veranderen: een open source auto (Oscar), een open source RFID platform (Open Beacon), en ga zo maar door.

Waar ik het op een andere weblog al over heb, is het project harken & vorken: migratie naar een open source desktop bij de gemeente Haren, dus daar ga ik het hier niet over hebben.

De winnaars van deze avond waren eerdegenoemde bricolage alsmede het project SoCardLS. Helaas kon ik na afloop niet meer bij de borrel zijn, wat wel jammer is: er waren best wat mensen met wie ik nog graag even door had gepraat. Maar er is gedonder in het college in Den Haag, en daarover organiseerde mijn afdeling een informatiebijeenkomst. Na de bekendmaking van de winnaars dus vlug vlug in de tram naar ‘t Syndicaat. Ik kijk alvast uit naar de volgende holland open netwerk borrel.

Flattr this

Leave a Reply