THX – The Hague International (or: Todays Art)

Led display showing red

Nou, het is dan toch eindelijk zo ver. Todays art gaat morgen van start (vandaag was er al een voorprogramma in het paard). Ik heb vandaag geholpen met het opbouwen van het toneel en decor voor de voorstelling van NDT 2 morgen in de grote kerk. Ook vrijdag en zaterdag bevind ik me vooral in de grote kerk als stage hand. Ook heb ik geholpen bij de opbouw van het podium in de bibliotheek. Op het laatst moesten er nog wat zandzakken geplaatst worden, want er was een stormalarm afgekondigd.

De stad wordt al ingenomen door licht- en projectieinstallaties, led schermen en sonologen (zoals op de fotos van het Spuiplein). Voor wie todays art nog niet kende, het is echt een aanrader. Een van de betere festivals. En: in de stad, dus geen gedoe met modder en tentjes enzo. Zo’n 20 lokaties, varierend van theater a/h spui tot de vinger, van Korzo tot Grote Markt, van Grote Kerk tot bibliotheek.

Het is leuk om zo’n festival ook eens van de andere kant mee te maken. Toneel- en podiumtechniek heeft me altijd al mateloos geboeid. En het is eens wat anders dan hele dagen achter de computer zitten!

Sonoloog in actie

Flattr this

Leave a Reply