Simuze gaat buitengaats

Amsterdam Noord. Het heeft wel wat, maar eigenlijk heb ik er gewoon een hekel aan. Uitgestorven vlaktes, hier en daar een obscuur cafeetje of snackbarretje, en vooral veel wegopbrekingen. En dan heb ik het nog niet eens over dat gedoe met die pontjes. Nee, graag komen zal ik er wel nooit.

Uitgang

Het was even zoeken, maar na telefonisch contact met een vriend die er al eens was geweest kwam ik dan toch aan bij de kade waar de MS Stubnitz ligt afgemeerd. In de oude mijnenveger, een schip van echte degelijke oostblokkwaliteit, was (is, want terwijl ik dit schrijf in de trein terug is het nog aan de gang) de simuze ‘showcase’ aka bandjesavond.

Simuze, “jaja” denkt de vaste lezer, ga je het nu weer over simuze hebben. Ja, dat ga ik. Want hoewel dit al de derde of vierde simuze avond was, kon ik er vanwege allerlei logistieke problemen niet eerder bij zijn. Vanavond dus eindelijk wel, en het was gezellig!

Van de drie bands, heb ik er maar twee meegekregen. Eigenlijk maar anderhalf. Helaas, maarja ik moest toch weer op tijd op huis aan want morgenvroeg wordt ik weer verwacht op de extra palestina-workshop, een vervolg op de workshop waar ik al eerder over berichtte.

Kismet on stage
Kismet on stage below decks.

Hoe dan ook, bandjes! Allen in de categorie ‘gitaar’, als ik het wel heb. Als eerste was daar Kismet (of bedoel ik Kismet?), en dat was best lekker. Lekker stevig, lekker samenspel, meeslepend. De zanger trekt een aardige keel open, zonder meteen ‘rauw’ te worden. Oude bekenden ook van Simuze, ze staan al vanaf het begin met nummers op de site.

De tweede band die het podium in het ruim van de boot betrad was We vs Death, met op bas een van de initiatiefnemers van simuze zelf! Hoewel ze altijd instrumentaal speelden, zijn ze de laatste tijd aan het experimenteren met zang. De drummer verzorgt de zangpartij, en doet dat eigenlijk best goed.

Toen ik de boot af kwam stommelen (want ondanks mijn korte verblijf heb ik toch nog aardig wat bier naar binnen weten te krijgen) werd ik, om even te benadrukken dat het toch wel gewoon Amsterdam noord is, geconfronteerd met een lege achterband. Die zal dus wel weer lek zijn. Ach, dat mag ook best met een fiets die al zo’n 30 jaar oud is. Al met al een geslaagde avond, ondanks noord!

Flattr this

Leave a Reply