Waarom fluiten de vogeltjes ‘s nachts?

De laatste tijd ben ik weer eens wat later op, vanwege allerlei werkzaamheden die ‘s nachts moeten gebeuren. Zo zit ik nu in Huizen, te wachten op tientallen gigabytes data die heen-en-weer gaan door de vpro servers. En ik hoor buiten (02:00 uur) vogeltjes fluiten.

Gisteren hoorde ik ze ook al fluiten, in Den Haag, om 04:00 uur of zoiets. Wat is dat voor geks, ik kan me van ‘vroeger’ herrineren, dat de vogeltjes pas gingen fluiten als het licht werd. Dat was in mijn studententijd in Enschede. Als ik naar bed ging na een lange nacht uitgaan, begonnen dan net de vogeltjes te fluiten.

Wat zijn dat voor gekke vogeltjes hier in Huizen en in Den Haag? Speciale randstadvogeltjes, die zich vol overgave op de 24-uurs economie storten? Wie kan het mij vertellen?

Flattr this

One Response to “Waarom fluiten de vogeltjes ‘s nachts?”

  1. Peter Says:

    Vogel-tjes- proberen zich aan te passen aan de veranderde klimaatomstandigheden. Ook nu weer ligt de temperatuur overdag en vooral ‘s-nachts ruim boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar. Deze ‘temperatuursprong’ heeft zich alweer 20 jaar geleden ingezet. Het gefluit in de nachtelijke uren is hier een gevolg van.. ze denken dat het al maart is ofzo en het tijd is om territoria af te bakenen en nestjes aan te leggen. Dat dit niet goed is behoeft geen betoog…

Leave a Reply