Vals spel?

Eigenlijk vind ik dat we teveel bezig zijn met navelstaarderij op planeet groenlinks. Stukjes over de planeet, stukjes die de planeet samenvatten, en dat soort dingen. En met dit stukje draag ik er natuurlijk zelf net zo goed aan bij.

Er is nu zelfs een populariteitspoll, en Arnoud komt met de eerste interviews met de topperrrrtjes op deze lijst. Eigenlijk wel leuk natuurlijk, vooral als we straks ook beschouwingen krijgen. Mischien met een aantal deskundigen erbij??

Mischien dat ik zelf een aftrap kan geven. Meest opvallend is natuurlijk mijn eigen eerste plaats (houdt Arnouds blog in de gaten), maar minstens zo opvallend is de tweede plaats van Remmez Kapinga. Beiden hebben we geen reclame gemaakt op onze blogs.

Als je dus de verdachte gevallen even buiten beschouwing laat, dan is David Rietveld de onbetwiste nummer 1. Kathalijne Buitenweg en Mathieu Hemelaar zijn echter ook hard op weg echte sterren te worden, ze hebben samen zelfs Arnoud van de 4e plaats weten te verdrijven. Zou dit iets met de recente aandacht voor homofobie in Polen te maken hebben?

Hoe dan ook, hieronder is te zien hoe David mij beschuldigt van vals spel. Want, tsjah, opvallend is het inderdaad wel.

Vals spel!

Flattr this

8 Responses to “Vals spel?”

 1. Michel Klijmij Says:

  Ik vind eigenlijk het hele gedoe eromheen wel grappig. Had niet verwacht dat GroenLinksers zo stergevoelig zouden zijn.

  Een beetje valsspelen is prima, dan kan ik het systeem wat robuuster maken.

  Uiteindelijk is het sterrensysteem, behalve geinig en een leuk sociaal experiment, straks een mogelijke manier om de Planeet behapbaar te houden. Met nu ruim 150 blogs komen er tussen de 30 en 70 of meer berichten per dag op de planeet, dus een vorm van (web2.0) selectie zal uiteindelijk nodig zijn. Op dit moment staan er standaard 40 berichten op de voorpagina, dat is al best veel.
  Andere vernieuwingen ben ik nu hard mee bezig.

  En je kan David nog altijd beschuldigen van een flapdrol zijn ;)

 2. David Rietveld Says:

  Héhé hoho! Kijk uit of je krijgt een poll aan je broek. :-)

 3. Koen Says:

  @David: Flapdrol!

  @Michel: ojee, web 2.0. Ik hoop dat de huidige manier van lezen (rss feed met alles) ook gewoon beschikbaar blijft, want als ik de massa wil laten bepalen wat ik te zien krijg, dan lees ik wel een krant of zet ik de tv aan.. Web 2.0 is (zo het al iets is) ook niet een simpele populariteitspoll, maar het gaat erom dat je binnen een sociaal netwerk elkaar dingen als het ware kan aanraden. Dat ik dus zeg ‘nou, die David weet wel wat ik interessant vind’ en dat ik dus artikelen die David interessant vond daarom ook krijg voorgeschoteld. Ik ben daar overigens enigszins sceptisch over, want je krijgt wel een zeer nauw blikveld op die manier. Althans, dat gevaar is levensgroot.

  Ik zou meer zien in een persoonlijke selectie, dat ik dus zelf bepaal welke van de planeet blogs ik lees. Een persoonlijke planeet kunnen instellen zeg maar. Dat doe ik nu in feite al, aangezien ik de planeet lees via mijn eigen planeet, waar ik interessante rss feeds samenbreng. Daar filter ik een aantal planeet blogs uit, omdat ik die niet bijster interessant vind.

 4. Michel Klijmij Says:

  Dit gaat puur om de voorpagina. De feeds wil ik zo vrij mogelijk laten om mensen zelf te laten filteren.

 5. Arnoudboer.nl » Podcast: Bloggen met sterren-interview Koen Martens Says:

  […] Vandaag het interview met Koen Martens, die iedereen sterretjes heeft laten zien. Een openhartig interview over de kwaliteit van zijn vrienden. […]

 6. Koen Martens Says:

  Jah, als je lezers net als jijzelf ook 3 reacties nodig hebben om een punt te maken, kom je zo aan 50 natuurlijk :)

 7. Michel Klijmij Says:

  En als je gaat rondmailen “Stem ReM” helpt dat ook, natuurlijk.

 8. Cas Says:

  Begrijp ik het dus goed dat al die stemmen op Kapinga geen stemmen op Kapinga zijn maar stemmen tegen de stelling ‘bloggen op hyves is niet echt bloggen’ ? Ik zie overigens dat het altijd dezelfde 3 a 4 mensen zijn die verantwoordelijk zijn voor die 50 comments op je blog. Alles is te relativeren!

Leave a Reply