‘Google is de Microsoft van de 21ste eeuw’

<schaamteloze:zelfpromotie>

Er is de laatste tijd veel lof voor Google. Begonnen als zoekmachine, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste informatieverzamelaars van de wereld. Naast websites zijn nu ook boeken, plaatjes, nieuws, academische publicaties en zelfs de wereldkaart doorzoekbaar. Daarnaast ontpopt Google zich meer en meer als one-stop-shop voor de internettende cyberburger wereldwijd: Gmail voor de e-mail, YouTube om je video-content te hosten en de nieuwe trend van ‘software as a service’ met Google Docs & Spreadsheets. Intussen spinnen ook diverse open-sourceprojecten garen bij de groei van deze gigant, want met de Google Summer of Code kunnen veel projecten grote stappen vooruit maken. Maar is het wel allemaal rozengeur en maneschijn, of hebben we hier te maken met een wolf in schaapskleren?

Aldus mijzelf op livre. Ik zou zeggen, klik gauw en lees het hele artikel! Interessante artikelen voor als je meer wilt:

Hmm, daar houdt ik het even bij voor nu.

</schaamteloze:zelfpromotie>

Flattr this

Leave a Reply