Simuze radio: nu extra beter

Simuze radio, ik kondigde het een tijdje terug al aan, is het radio station van Simuze. Artiesten kunnen via Simuze hun muziek onder een creative commons licentie verspreiden, en Simuze radio speelt 24 uur per dag en 7 dagen per week de nummers in willekeurige volgorde af.

Er was echter een klein probleempje: de semi-willekeurige jukebox bleek een lichte voorkeur voor een aantal bands te hebben. Dus ben ik maar in de code van de jukebox gedoken. Het resultaat, een vernieuwde Simuze radio met nu nog meer variatie. De gemiddelde kwaliteit lijkt behoorlijk omhoog te zijn gegaan met deze laatste wijzigingen, en ook de variatie tussen genres is groter.

En het blijft leuk. Dan weer een nummer dat zo tenenkrommend is dat je je afvraagt ‘hebben die gasten dat nou niet door gehad toen ze dat aan het opnemen waren’, dan weer een onverwacht juweeltje dat je oren streelt.

Volgende stap: een stemmechanisme om artiesten / nummers vaker te laten horen als ze populair zijn bij de luisteraars.

Flattr this

One Response to “Simuze radio: nu extra beter”

  1. -=SUbWAY=- » Blog Archive » Simuze gaat buitengaats Says:

    […] Simuze, “jaja” denkt de vaste lezer, ga je het nu weer over simuze hebben. Ja, dat ga ik. Want hoewel dit al de derde of vierde simuze avond was, kon ik er vanwege allerlei logistieke problemen niet eerder bij zijn. Vanavond dus eindelijk wel, en het was gezellig! […]

Leave a Reply